KERET

KERET

KERET

Tarolt az Irie Maffia a Zöld Pardon első zenei díjátadóján

2012. október 15. - wobe

Screen Shot 2012-10-15 at 7.05.20 PM.png

Nem csak a közönség, a Zöld Pardonban fellépő zenészek is megszavazták a Zenész Pikniken, szerintük kik voltak a hazai zenei élet legjobbjai az idei szezonban: a ZP nagyszabású díjátadóval és fergeteges bulival zárta az évadot október 14-én este. A díjátadóval egybekötött, idei utolsó nagy eresztést olyan kiváló előadók produkciói színesítették, mint a Punnany Massif, a Csík Zenekar, az Anna And The Barbies, Nagy Feró és a Beatrice, vagy épp a betegség miatt távol maradó Subscribe helyére az utolsó pillanatban beugró Óriás zenekar.

A különleges elnevezésekkel definiált kategóriákban indított közönségszavazást a Zöld Pardon idén első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal indította el még szeptember közepén. A kétkörös szavazás (szeptember végéig szabadon jelölhette kedvencét bárki, a második szakaszban, október 1-12. között pedig a kategóriánként döntőbe jutott 5-5 előadóra lehetett voksolni) rövid idő alatt lett rendkívül népszerű a közönség körében – több ezren adták le voksukat a ZP Facebook oldalán. A beérkezett szavazatok alapján, végül az alábbi előadók részesültek díjazásban a 2012. október 14-i, vasárnapi gálán:

Az idei szezon legjobbjai a közönség szavazatai alapján:

1. "Lássam a kezeket!" (A legjobb koncertzenekar) – Vad Fruttik
2. "Legény a háton" (A legjobb frontember) – Sena Dagadu (Irie Maffia)
3. "A mi világsztárunk" (A legjobb angolul éneklő előadó) – Irie Maffia
4. "Unokáink is vágni fogják" (Az év dala) – Punnany Massif - Élvezd
5. "Szállóige lesz" (A legjobb dalszöveg) – Punnany Massif - Pécs Aktuál X
6. "A jövő zenéje" (Az év felfedezettje) – Compact Disco
7. "Elfogadnám apámnak/anyámnak" (Életműdíj) – Nagy Feró
8. "Nem rugdosnám ki az ágyamból" (A legvonzóbb előadó - férfi vagy nő) – Fehér Balázs (The Carbonfools) és Pásztor Anna (Anna And The Barbies)

IMG_9731.jpg

A közönség a fentieknél valamelyest hagyományosabbnak mondható kategóriákban nyilvánította ki véleményét a hazai zenésztársadalom képviselőiről:

Szakmai díjak – a ZP-ben fellépő zenészek szavazatai alapján:

Legjobb dobos – Nagy Dávid (Óriás)
Legjobb basszusgitáros – Papp Szabi (Supernem)
Legjobb gitáros – Mészáros Ádám (Péterfy Bori & Love Band) és Lukács Peta (Bikini) HOLTVERSENY!
Legjobb billentyűs – Sárközi "Papa" Zoltán (30Y)
Legjobb énekes – Sena Dagadu (Irie Maffia)
Legjobb egyéb zenész – Subicz Gábor (PASO)
Legjobb hangmérnök – Maczkó Róbert (Csík zenekar, Óriás, Kispál és a Borz)
Legjobb fénytechnikus – Porkoláb Tamás - Egér (Quimby, Tankcsapda, Kowalsky)
Legjobb road – Bygyó (Artistatement Backline)
Legjobb sofőr – Kondella Krisztián (Subscribe, Jamie Winchester)

IMG_9668.jpg

A Zenész Piknik kissé borús időjárással, ám annál erősebb line-uppal várta a szezonban utoljára még a szabadban bulizni vágyó látogatóit: a házigazda Lévai Balázs vezette rendhagyó eseményen fellépett a Punnany Massif, az Óriás, az Anna And The Barbies, Nagy Feró és a Beatrice, a Csík Zenekar és egy különleges formáció, a The Great Monkees is. Ez utóbbi „supergroupot“ olyan neves előadók alkották, mint Papp Szabi (Supernem), Jappán (Heaven Street Seven), Pulius Tibi (Supernem), Fodor Máriusz (Magashegyi Underground), Toldi Miklós (Magashegyi Underground) és Kovács Krisztián (Fish!).

IMG_0297.jpg

„Egy igazi nagy durranással szerettünk volna búcsúzni közönségünktől ebben a meglehetősen sok nehézséggel tarkított szezonban. A Zöld Pardon mindig is nagy figyelmet fordított a hazai zenei élet népszerűsítésére, és úgy gondoltuk, éppen ideje, hogy látogatóinkat is bevonjuk ezirányú törekvésünkbe. A jelek szerint ez sikerült is: úgy vélem mind a közönség, mind a szakma számára emlékezetes marad a 2012-es szezonzárás!“ – fogalmazott Kővári Zsuzsa, a Zöld Pardon ügyvezetője a Zenész Pikniket követően.

Az eseményről készített teljes képgalériánkat megtaláljátok a Facebook oldalunkon. Forrás: Zöld Pardon

süti beállítások módosítása