KERET

KERET

KERET

Lady Gaga az első akit több mint 30 millióan követnek Twitteren

2012. október 08. - dave'o

lady-gaga-facebook-cover.jpgLady Gaga újabb rekordot állított be azzal, hogy a világon elsőként az ő Twitterét követi több mint 30 millió felhasználó. A szám lélegzetelállító, ám elérése nem olyan meglepő, hiszen az énekesnő nevéhez fűződik az első 10 millió követő még tavaly májusról, valamint a 20 millió idén márciusról. Marketing szakemberek azt is megállapították, hogy az énekesnő közel 30 millió dollárt (6,6 milliárd forintot) keresett a Twitteren keresztül.

A Starcount.com beszámolója alapján az énekesnő naponta 30 ezer új Twitter követővel gazdagodik, ezzel megelőzve Justin Bieber-t (29,3 milló) és Katy Perry-t (27,8 millió), még az összes közösségi oldalt figyelembe vevő örök ranglistán a mostani sorrend:

  1. Lady Gaga 2. Justin Bieber 3. Rihanna
  Ma Összes Ma Összes Ma Összes
Youtube 1 millió Views
2,4 milliárd Views
3,7 millió Views 3,3 milliárd Views 3,7 millió Views 2,8 milliárd Views
Facebook 14 ezer fans 53 millió fans 27 ezer fans 49 millió fans 32 ezer fans 62 millió fans
Twitter 29 ezer Followers 30 millió Followers 45 ezer Followers
29,3 millió Followers
18 ezer Followers
26,2 millió Followers

 

Azonban egy közösségi oldalakkal foglalkozó cég nemrégiben kiadott egy tanulmányt amelyben azt állították, hogy Lady Gaga Twitter követőinek száma nem egészen reális, ugyanis sok (akár 71 százalékuk) hamis. Ezeket az inaktív felhasználókat vagy spam fiókokat nevezzük "botoknak", de nem kell túlságosan meglepődni, az ilyesfajta rajongótábor "növelések" mondhatni megszokottak. Külön cégek szakosodnak erre akiktől pénzért jó nagy szellemsereget állíthatunk össze, és ezek megbízói gyakran a lemezcégek. Példákért pedig nem is kell túlságosan messzire mennünk... 

 

süti beállítások módosítása