KERET

KERET

KERET

Megosztja a rajongókat a Muse új kislemeze

2012. augusztus 21. - wobe

Screen Shot 2012-08-21 at 4.35.24 PM.png

Tegnap jelent meg az idén novemberben Budapestre látogató Muse új lemezének, a The 2nd Law-nak az első hivatalos kislemeze, a 'Madness'. A banda korábban már kiadott két előzetes dalt a korongról, a szimfonikus zenét és a dubstepet vegyítő 'Unsustainable'-t, valamint a londoni olimpiára írt 'Survival'-t.

A három eddig megjelent dal teljesen eltérő hangzásvilággal rendelkezik, míg a 'Survival' hozza a klasszikus Muse színvonalat, az előbbi kettő erősen megosztja a rajongókat, az 'Unsustainable' a már említett domináns dubstep betétje miatt, a melankólikus downbeat 'Madness' pedig azért, mert olyan szinten az elektronikára épül, hogy sokan már azt is megkérdőjelezik, hogy ezt lehet-e egyáltalán rock zenének hívni.

A csapat dobosa, Dominic Howard az NME rádiónak azt nyilatkozta, hogy "minden új album ajtót nyit a jövőre, és ez a The 2nd Law-ra hatványozottan igaz."¹

A Muse legutóbbi lemeze a 2009-es Resistance volt, a 13 dalt tartalmazó The 2nd Law október 1-én jelenik meg, a banda pedig november 20-án a Papp László Arénában fog fellépni.

Forrás: NME.com
Fotó: Kiss Kriszti

¹"Every time you finish a new album you feel excited and nervous and anxious about what's going to happen with it when it gets released, but with this one we've discovered some new ideas for our band. Every album for me seems to open up doors to the future and this one does more than ever."

süti beállítások módosítása