KERET

KERET

KERET

Saját buszjáratot indít a Zöld Pardon!

2012. augusztus 17. - wobe

busz (2).jpg

Augusztus 17-én saját buszjáratot indít a „leghosszabb nyári fesztivál”, azaz a Zöld Pardon. A Petőfi híd és a Rákóczi híd budai hídfője között igénybe vehető körjárat a hét öt napján a fiatalok rendelkezésére áll majd, egészen a szezon végéig.

500 forintos áron váltható jegy holnaptól a Zöld Pardon saját buszjáratára, mely tartalmazza a buszjegy, valamint a 400 forintos koncertbelépő árát. A koncertekre ezzel a jeggyel sorbaállás nélkül, külön kapun léphetnek be a Zöld Pardon buszával érkezők. Este 10 után a buszjegy 300 Ft-ba kerül, mely tartalmazza a buszjegy árát, valamint a 200 Ft-os „buli belépőt” is.

A hazafele igyekvők is igénybe vehetik a buszjáratot, rendkívül kedvező áron, 100 Ft-ért.

A buszok, melyekre keddtől szombatig, este 19 órától (nagyobb koncertek esetén 18 órától) szállhat fel bárki, aki a „ZP”-be vagy onnan hazafelé igyekeznek. Az 50 befogadására alkalmas buszok 15 percenként indulnak a Petőfi híd budai hídfőjétől, és forgalomtól függően, hozzávetőlegesen éjjel 1 óráig fuvarozzák az érkező, illetve távozó látogatóközönséget.

A fiatalok biztonságos szórakozása érdekében a Zöld Pardon korábban is tett már lépéseket – például a belépéshez a 18 év alattiak számára kötelező, mágnescsíkkal ellátott, sorszámozott beléptető rendszer, vagyis a Zöld kártya bevezetése is ilyen volt. A saját buszjárat elindítását is részben ez a cél vezérelte, hiszen a közlekedési eszközt igénybe véve, a látogatóknak nem kell majd annyi zebrán áthaladniuk gyalogosan. Másrészről a buszjárat bevezetése csökkenti a környezeti zajterhelést is, hiszen a Zöld Pardonból távozó fiatalok hangja még kevésbé lesz hallható a környékbeliek számára.

A ZP-buszok elindításával a „leghosszabb nyári fesztiválként” is definiált Zöld Pardon úttörő a szórakozóhelyek között, hiszen hivatalosan még senki nem vezetett be külön buszjáratot Budapesten, vagyis eddig a BKV és a BKK nem adott ki ilyen típusú járatra engedélyt, holott számtalan ilyen működik a fővárosban.

süti beállítások módosítása