KERET

KERET

KERET

Az év legjobb új előadói

2012. december 27. - wobe

uj.png

Az alábbi listát veletek, olvasókkal együtt állítottuk össze. Ti jelölhettétek kedvenceiteket, aztán az összegyűlt neveket egy szavazásban összegeztük, így alakult ki a végleges sorrend, melyhez még mi is hozzáadtuk a magunkét. Bár rengeteg jó új produkció tűt fel idén itthon, nem volt nehéz kiválasztani azokat, akik igazán hangosak voltak. Ők azok, akikről még biztosan hallunk 2013-ban!

 • 7. The Bras
  Zenéjük fergeteges, közönségük egyre növekszik. Budapesten minden nagyobb helyen játszottak már, az A38-tól az Akváriumon át még egy MOME gólyabál is beficcent, nem kis előadók társaságában. Jövőre klipet és még több koncertet terveznek, érdemes rájuk odafigyelni. Kíváncsian várjuk 2013-at!
 • 6. Bermuda
  A Bermuda zenei produkció megálmodóinak is az lehetett a céljuk, hogy egy bizonyos rétegnek csináljanak hiánypótló zenét, és ez a 'Monte Carlo' című slágerükkel sikerült is. Pár számuk pörög a Petőfin, és a VIVA is intenzíven promózza őket, de azt, hogy miképp sikerült nulla koncert után az Akváriumban, a Volt-on és a Szigeten is fellépni, máig nem értem. A koncertre járó közönség méretén van mit gyúrni, de az egyéb mutatók magukért beszélnek.
 • 5. We Are Rockstars
  Kerülhettek volna előrébb is a listán, ám ugyanazért nem kerülnek, mint a amiért a Hard Rock Café versenyt sem nyerték meg. A We Are Rockstars egy nagyon jól összerakott zenekar, tele tehetséges vérprofi zenésszel. De itt a kulcs, vérprofi. Mindegyik tagnak komoly tapasztalata és háttere van, emiatt egy tehetségkutatón nem fair, ha nyernek, vagy egy "új előadó" listán, ha előre kerülnek. Ettől függetlenül a zenéjük pazar, Magyarországon egyedülálló “elektrock”-juk mind a rádiók, mind a közönség tetszését megnyerték. Így tovább srácok!
 • 4. Fran Palermo
  Nyugat-európában az indiet már rég leváltotta a folk hangzás, mely világszerte kezd a hipszterek kedvencévé válni. A Fran Palermo “vagabond rock”-ja fantasztikusan hozza ezt a vonalat, de van benne rengeteg saját ötlet is, összességében Magyarországon abszolút hiánypótló. A Museum of Clouds lemezükkel szerintem nagyobbat akartak durrantani, de nem aggódunk értük, hisz’ hamarabb összehoznak egy teltházas hajó koncertet, mint a Crystal Castles. Ha végre sikerül megállapodniuk a tagokban, akkor egy-két éven belül akár Irie Maffiás magasságokba is emelkedhetnek.

Itt vannak az év legjobb külföldi lemezei is!

 • 3. Blahalouisiana
  Fél éve sincs, hogy az első akusztikus felvétel kijött tőlük, ám az a sebesség amivel felfele törnek, figyelemre méltó. Igaz nincsenek olyan nézettség mutatóik mint néhány zenekarnak itt a listán, de a minőség már az MR2-nek is feltűnt. Olyannyira, hogy a most megjelent legújabb daluk már a Kultúrfitneszben debütált. Szerintem a 2013-as év az övék lesz!
 • 2. Carbovaris
  Újoncnak nem neveznénk őket, de az idei év nagy durranás volt a Carbovarisosok számára. Bár nem ötvözi őket akkora médiahisztéria, mint az Ivan & the Parazolt, mégis kiérdemelték előkelő helyüket a listán, sőt, ha nem a Facebookos szavazatok, hanem az arra való nevezések száma alapján készülne a rangsor, akkor ők nyertek volna. Ez is azt mutatja, hogy mennyire hűségesek a banda rajongói, ami nem is csoda, hiszen a srácokban minden megvan amirért döglik a nép. Fiatalok, sármosak, zenéjük kellemes, befogadható, táncra hívó ami már a rádióknak is feltűnt. Jövőre valószínűleg minden nagyobb fesztiválon találkozhatunk velük.
 • 1. Ivan & the Parazol
  Mi is ott voltunk, amikor az Ivan & the Parazol megnyerte a Hard Rock Café tehetségkutatóját. A banda a 60-as, 70-es évek retróját meglovagolva alig egy év alatt a hazai pop-rock szcéna minden jelentősebb platformján tiszteletét tette. A lemezük az MR2-n debütált és benne voltak a Rocklitera 2-ben is. Bár már pár nyári fesztiválos és számtalan budapesti klubkoncert van a hátuk mögött, jövőre talán a Zöld Pardon és a Park is meglesz. Nincs mit mesélni, menjetek el és nézzétek meg miért is ők az elsők, például Szilveszterkor a Gozsdu Manó Klubbba, melyre a Keret bloggal páros belépőt nyerhettek.

Összeállította: Kocsis András és Madácsi Dávid

süti beállítások módosítása