KERET

KERET

KERET

Zöld Pardon - Kérelem elutasítva! (Frissítve!)

2012. április 18. - dave'o

Április 19-én csütörtökön egy Tankcsapda koncerttel nyílt volna meg az új Zöld Pardon. Volna... Merthogy a kérelmet elutasították. A XII. kerületbe "száműzött" szórakozóhely szépen csöndben építkezett a Rákóczi híd lábánál, ahogyan erről mi is beszámoltunk, ám nem rendelkeztek építési engedéllyel.

Pontosabban az engedély nelküli építési tevékenység és jogszabályi feltételek hiánya miatt elutasították a Zöld Pardon kft. működési engedélyét. Sőt a hivatal a hatósági engedély nélküli építkezés valamint a szabálytalanul végzett munkálatok miatt az építkezés azonnali leállítását kérte. Hogy mi lesz a folytatás? Azt mi is kíváncsian várjuk.

Forrás: Index.hu

FRISSÍTVE! (04.18.)
Megkaptuk a Zöld Pardon hivatalos sajtóközleményét:

A Zöld Pardon Kft. jogi álláspontja szerint a 37/2007 (XII.13 ÖTM) rendelet alapján ezek az építmények sem engedély-, sem bejelentés kötelesek, ezért a benyújtott építésügyi kérelmet 2012. április 16-án visszavonta az üzemeltető, a Budai Hídfő Kft. Az erről készült dokumentum a birtokunkban van.

Ennél fogva - álláspontunk szerint - ebben a tárgyban érdemi határozat nem születhetett. A rendezvénytartási engedélyhez szükséges szakhatósági állásfoglalások - egy kivételével - rendelkezésünkre állnak. A tevékenység megkezdéséhez működési engedélyre nincs szükség, csak annak bejelentésére, ennek pedig eleget tettünk.

Nem ismerjük a sajtóközleményben írt határozat tartalmát, ezért továbbiakat csak ennek ismeretében tudunk közölni. A Zöld Pardon minden elkövet, hogy az érvényes magyarországi törvények és szabályozások szerint tartsa meg nyitórendezvényét.

FRISSÍTVE! (04.19.) 
A szórakozóhely egy újabb sajtóközleményben bejelentette, hogy mivel az illetékes önkormányzat jegyzőjével hosszas egyeztetés után "egy jogszabály értelmezésében álláspontjaik nem közeledtek", a nyitóhét elhalasztják. A ZP kitart az álláspontja mellett, miszerint "az általuk jogszerűen bérelt magánterületen elhelyezett eszközeik és konténerik nem építési engedély kötelesek, mint ahogyan nem lennének azok a Hajógyári szigeten, a Tabánban vagy a város bármelyik, hasonló besorolású területén sem", ennek ellenére a konténerek használatbavételét a tegnapi napon kelt határozatban megtiltották, ezzel ellehetetlenítve a hely működését.

Azoknak, akik SMS-ben vásároltak elővételben jegyeket a Tankcsapda koncertre, a szórakozóhely visszatéríti a jegy, valamint a járulékos költségek árát. A szervezőcsapat mindenkinek köszöni a támogatást, és ígéri, hogy idén sem maradunk ZP nélkül. Reméljük a legjobbakat. 

A teljes sajtóközleményt itt tudjátok elolvasni.

süti beállítások módosítása